top of page
vics8966_A_workshop_for_women_in_movemen

Workshop

Rörelse, trum - och breathworkresa

29 maj |17.30 | Götgatan 71, Stockholm  | 250 kr

Om workshopen.

Välkommen till en kväll där vi bjuder in till en resa i musiken, rörelse och andetagets tecken. 

En kväll där vi under 2.5 h kommer utforska kraften i att komma i kontakt med kroppen med hjälp av musiken och sedan fördjupa oss ytterligare genom andetaget. 

 

Vi kommer jobba med rörelse, trumresor och breathwork.

Vad du kan förvänta dig.

Guidad rörelsesession
Trumresa
Somatic breathwork
Integrerande samtal och skrivövningar

Det kommer också finnas lättare tilltugg så som frukt och dryck. 

Om breathwork.

Breathwork innefattar en serie tekniker där andningen medvetet modifieras för att förbättra fysisk, mental och emotionell hälsa. Denna praxis stimulerar det parasympatiska nervsystemet, vilket minskar stress, förbättrar lungkapaciteten och hjärtfunktionen, och ökar både medvetenhet och närvaro. Regelbundna sessioner kan även förbättra sömnkvaliteten och stärka emotionell resiliens. Genom att använda metoder som Pranayama, Holotropisk Andning och Wim Hof Metoden, kan deltagarna uppleva fördjupad självinsikt och en förbättrad förmåga att hantera vardagliga stressfaktorer.

WhatsApp Image 2024-04-26 at 10.21.15.jpeg
AfterlightImage 9.JPG

Om rörelse.

Rörelse och dans har under årtusenden använts för att navigera och reglera i känslor. Det är också en uråldrig tradition för att berätta berättelser genom kroppen och skapa gemenskap mellan varandra. Idag används dans både i frigörande syfte för att komma mer i kontakt med kroppen och dess kapacitet men även i terapeutiskt syfte när icke-verbal kommunikation är mer effektivt. Denna metod hjälper dig till mer kroppskännedom, motoriska färdigheter och emotionell uttryck. Rörelseaktiviteter stimulerar också kardiovaskulär hälsa och kan förbättra flexibilitet, balans och styrka.

Om trumresor.

Likt dansen har musiken och trumresor varit en stor del av människans historia. Trummor har länge använts i rituella sammanhang för att komma djupare i kontakt med dig själv, ditt inre och den emotionella kroppen. Trummandet har en meditativ effekt som bidrar till avslappning och mental klarhet, samtidigt som det främjar känslomässigt uttryck utan ord. Dessa aktiviteter stärker också samhörighetskänslan genom gemensamma musikupplevelser, vilket kan minska känslor av isolering och förbättra social integration.

WhatsApp Image 2024-04-14 at 21.03.24.jpeg

Om kombinationen.

Kombinationen med att börja med rörelse i kombination med att komma ner i kroppen som en förberedelse till breathwork. Att aktivera kroppen och öka blodcirkulationen gör att du kan komma djupare i din breathwork-resa.

Viktigt!

Är du gravid ska du undvika breathworken men du är mer än välkommen att meditera och vara med på de andra delarna av workshopen. 

Principer.

För att skapa en trygghet i det fysiska rummet är vi noga med att följa några principer.

01.

Allt som sägs i mötet stannar där.

02.

Lägg ifrån dig sådant som kan störa din närvaro.

04.

Var nyfiken och medveten om dina känslor och triggers.

05.

Välkomna hela dig själv oavsett vad som känns.

Facilitatorer

bottom of page