top of page

Om FemRising.

Vår bakgrund

Det var inte en plats där jag kände mig trygg, i en grupp med kvinnor. Ständigt på min vakt och försiktig med vad jag delade, anpassade jag mig för att smälta in. Egentligen ville jag bara hänga med grabbarna. Det var så mycket enklare. Under åren byggde jag upp en bild av att kvinnlighet och femininet var en svaghet och jag triggades av de kvinnor som inte dolde den. 
 
En regnig höstdag i Malmö insåg jag att det var en av delarna som saknades i mitt liv. Ett tryggt nätverk med kvinnor som stöttar varandra till att växa. Där man inte spelar olika karaktärer för att passa in och kan ha djupa samtal om livet och dess utmaningar. Samtal som inte bakas in bubbelplast bara för att det ska vara bekvämt.
 
Jag var inte ensam i den känslan. Jag var inte ensam om att ha vuxit upp utan den tryggheten. Därför grundade jag FemRising, som då hette Storasyster, våren 2020.
En digital plattform där kvinnor kan mötas i livets upp och nedgångar. En plattform för växande, utvecklande och med en stöttande atmosfär genom genuina, ärliga och råa samtal. 
 
Under flertalet år har vi arrangerat digitala samtal, workshops och retreats. Där möter vi tillsammans livets skeden och blir bättre och starkare versioner av oss själva. För ensam är inte stark. Vi behöver varandra för att bli bättre.

 

Välkommen till FemRising. 

All kärlek, 
Victoria Johansson

216641645_10159342044163482_6819596179933880512_n.jpg

Vår mission.

Tidigare generationers kvinnokämpar har gjort ett gediget arbete som bidragit till att vi kvinnor är där vi är idag. Möjligheten att gå i skolan, att arbeta med det vi vill, rösta i valet och ta ledarpositioner i samhället.

 

Det har dock kommit med en baksida. Inbillningen av den självständiga kvinnan som ska klara sig själv. I utmaningar, på arbetsplatsen, att inte be om hjälp och att ta sig igenom utmaningar själv. Ensam är stark. Inte visa sig sårbar. Inte vara för mycket. Inte vara för lite. 

 

Vår mission är att skapa ett starkt och stabilt kvinnonätverk där vi skapar en trygg plats att våga be om hjälp när livet bjuder på utmaningar, där du uppmuntras att vara hela dig själv, där vi utvecklas tillsammans.

Ensam är inte stark. Vi är våra egna blinda fläckar.
Vi behöver varandra för att bli ännu bättre. 

Storasyster_0228.jpg
WhatsApp Image 2024-01-14 at 13.59.40.jpeg

Vår vision

Den psykiska ohälsan hos kvinnor har ökat. Depression, utbrändhet och ångest är en stor del av många kvinnors vardag. Vår vision är att genom samtal, workshops, föreläsningar och retreats bjuda in till en gemenskap där vi kan lära av varandra och lära oss mer om oss själva. FemRising är en plats för dig som kvinna att utvecklas, inspireras och uppmuntras till den inre resan för att kliva ut i världen med den potential vi kan bidra med. 

 

Vi ser en framtid där vi är klara med begränsningar, förminskning av oss själva och andra kvinnor. En framtid utan gränslöshet.En framtid utan rivalisering kvinnor emellan. En framtid av att lyssna på kroppen och sinnets behov. En framtid av generationsöverskridande samarbete och vägledning

som berikar och stärker oss alla.

Teamet bakom.

  • Instagram
  • LinkedIn
  • Instagram
  • LinkedIn
  • Youtube
bottom of page